fredag 31 januari 2014

Mys i soffan


Har längtat efter att lägga mig här med en skål godis och en bra film hela veckan men vi har fortfarande inget vatten så det går inte att koka te eller gå på toa... Mao föredrar vi att ha det bra hos Jonas föräldrar ikväll istället, men det är helt ok, de har soffor de med!

Ha en skön fredagskväll!!!

torsdag 30 januari 2014

Box i trä


Denna vackra box hittades bland mina morföräldrars saker, I love it!! Här förvarar Tova nu sina Pixi-böcker, perfekt storlek!

Annars är det sådär. Vi har inget vatten upptäckte jag idag när jag lyckades ta mig ut och hem igen genom snövallarna (höll på att fastna ett par gånger på vägen). Bara att åka hem till mor och far, vågar inte riskera natten med en 1,5-åring utan vatten, kan ju hända vad som helst som kräver bad... Jonas ska kolla läget på väg till jobb imorgon men med min otur får vi väl dra dit nån stackars rörmokare som får pulsa runt och leta is i ledningarna under helgen. Blä!!



onsdag 29 januari 2014

Lite destillerat vatten någon?

Det är lite intressant ändå att tänka på vad denna användes till och att den verkligen användes en gång i tiden! Nu köper folk sånt här till prydnad i hemmet men det var inte så värst länge sedan som alla dessa shabby- vintage- industrigrejer hade ett syfte... mer än det estetiska. Jag tror faktiskt inte morfar tyckte denna var så snygg heller...


måndag 27 januari 2014

Stilleben


På hallbyrån samsas loppisfynd, strandfynd, en gammal almanacka från allt för länge sedan och bästa fotot på lilla Tovisen.

söndag 26 januari 2014

Hemleverans av arvegods

Igår kom min morbror förbi med 18 flyttkartonger, en bokhylla och lite annat grejs som jag inte riktigt kan definiera, det ena kan vara en konserveringsapparat... Han var glad att kunna lämpa över förvaringen av alla gamla saker och jag var mer än glad att ta emot dem!
Gissa om jag gjorde en massa fynd! Förutom tre stycken flyttkartonger som innehöll en stor mängd glasburkar (till konserveringsapparaten) fanns det plåtburkar, prydnadssaker, kastruller, bilhjälmar, köksredskap och trälådor och en köttkvarn. Ta er en titt :)




lördag 25 januari 2014

Kommer det någonsin en vår?


Det är värsta årstiden just nu, hatar januari och februari! Mars med även om man kan ana lite mer vår då. Drömmer mig bort med gamla bilder på våren, violer i zinkbaljan som just nu står undangömd på loftet. Fick dock lite distraktion innan då min morbror och moster kom förbi med 18 flyttkartonger fulla med saker från mormor och morfars gamla hus. Ni kan tro jag hittade skatter! Får fota lite imorgon så ni får se :)

Ha en skön lördagskväll!

onsdag 22 januari 2014

Om man skulle....

... ta och lägga ner för idag och sätta sig och titta på Revenge eller nåt?


tisdag 21 januari 2014

Hemmasytt


Nya fina kuddar i köksstolarna, hemmasydda av mamma som får rycka in när det ska bli snyggt och ordentligt gjort, en kudde kan jag väl orka med men fyra... jobbigt... Det är alltså den bakersta som är ny, den andra kommer från Ellos (handlar mycket där nu inser jag).

måndag 20 januari 2014

Ny matta

Det är kallt, mycket kallt och trots nya fönster drar det rejält i vår gamla skånelänga. Inte för att den är 150 år gammal, nä, för att den är halvtaskigt renoverad och skött sedan -84. När vi flyttade in låg det två olika sorters högst omatchande klinker i hall och kök och bara golvvärme under halva delen. Zzzzz... Vi bytte klinker men nöjde oss med golvvärmen i köket och har sedan dess letat mattor att ha i hallen. Hittade äntligen en fin hos Ellos och nu njuter vi av en varm ullmatta om våra kalla fötter! Den var så snygg så vi köpte en till köket med :)



söndag 19 januari 2014

Vintriga smultronställen

Som mammaledig ramlar man över en massa fik, särskilt om man är en rastlös mammaledig, som jag.  Jag tänkte dela med mig av de 5 bästa fiken i södra Skåne, ställen jag ofta återvänder till av en eller annan anledning. Fiken har ingen rangordning: 

1. Smaksak i Blentarp. Ett för oss nyligen upptäckt surdegsbageri/café med välgjorda mackor, goda bullar och bästa kaffet från Fogarolli!
2. Centrum i Skurup. Ja, vad säger man? Varje samhälle med självaktning har ett sånt här konditori, bara det att vårt här i Skurup har massor av bullar och kakor och trevlig personal. Här hittar ni mig minst en gång i veckan.
3. Niroma i Veberöd. Lite utomlands sådär, men ändå såååå Veberöd! Har egna chokladpraliner!
4. Vismarlövs Cafe. De har frukostbuffé, bara det! Genuint och mysigt!
5. Ängavallen. Stället No 1 för någon med mina värderingar (dessa tillhör en helt annan typ av blogg), låt mig bara säga att här trivs djuren och här trivs jag! Finns både ett mindre fik i butiken och en rejält fin restaurang i huvudbyggnaden. Väl värt ett besök! 

Detta var svårt!! Att bara välja ut 5 alltså! Måste droppa några till: Slättarps Gård, Torups Slottscafe, Torups Statarmuséeum (mest på sommaren, med alla djuren!), Sjöbo kaffestuga (kakbuffé to die for), Kahls i Dalby, frukost på Ystad Saltsjöbad...

Hoppas ni alla haft en skön helg! Nu vet ni vad ni ska hitta på nästa helg va? ;)

Kramar!

lördag 18 januari 2014

Viloplats och favoritmöbeln

Favoriten, det gula  drängaskåpet från mormor och morfar står i köket och rymmer Tovas kläder. I framtiden kommer det nog inte få plats i hennes rum så då kommer det att stå kvar och bli porslinsförvaring, inte dumt det heller! Bredvid, framför murstocken, står Jonas morfars gamla "toffelmakarpall". Oerhört skön att sitta på, särskilt med ett fårskinn över sitsen!

Här i Skåne viner vinden rejält runt knutarna och det snöar från och till. Vi myser inomhus efter förmiddagens babysim med påföljande café-besök. Mer om caféer imorgon, jag är nog södra Skånes största fikanörd och det börjar bli dags att dela med mig av mina smultronställen!

Trevlig helg!!

fredag 17 januari 2014

Kvällsstädat

Ni som följer mig på Instagram, numera #fotografmarianeldeborn, har kanske sett bilden redan. Klockan är 23.00 och det är tyst, lugnt och undanplockat för kvällen. Underbart! 



torsdag 16 januari 2014

Ännu mer Tova...


Tovas rum snurrar mycket i mitt huvud, som ni säkert märker här på bloggen. Jag har tänkt göra en moodboard av alla idéer och kom på att jag ju kan börja på datorn, med alla de bilder jag har publicerat på bloggen under alla år! Några av de alla möbler vi samlat på oss under årens lopp har jag valt ut till henne, vissa av dem har vi inte ens använt än utan de står på loftet för tillfället. Rätt bra att först renovera och inreda ett helt hus, sedan flytta och ha massa snygga grejer man ska passa in i ett nytt hus! Det är ju skoj att möblera runt och hitta nya ställen för alla prylar man har :)
Tovas rum ska bli gult, mintgrönt, brunt, rosa och vitt. Det kommer att bli en utmaning att hitta en tapet som passar alla mina krav men jag längtar tills det är dags att välja ut en, tapetnörd som jag är!

Ha en riktigt skön torsdagskväll! Imorgon är det helg!

Kram

onsdag 15 januari 2014

För söta för lek!


De får stå högst upp på skåpet och bara tittas på och lekas med ibland, de fina djuren som fungerar som ryska dockor från OMM design. En har tyvärr tappats bort, tror det är en liten svart pingvin men de som är kvar står så snyggt ihop ändå, eller hur? Älskar denna typ av fina leksaker som även blir en prydnad. I detta fall en prydnad nu och en leksak längre fram...

tisdag 14 januari 2014

Min snygga krokbräda


Inköpt på Myntha (fd Mairo) långt innan tapeten kommit upp, är så jäkla nöjd med hur de matchar! Tyvärr inte snyggt när man hänger jackor, de förstör liksom intrycket...

Kramar

måndag 13 januari 2014

En liten, liten stol


Var på IKEA och köpte äntligen deras lilla Agen till Tova, love it!! Är allmänt helt förälskad i korgstolar så denna har länge legat på önskelistan (även innan jag hade barn..).
En liten sittkudde lyckades jag sy ihop av ett urgulligt tyg från Stoff o Stil, helt rätt färger till Tovas blivande rum!

Första dagen utan J på ett halvår förlöpte smärtfritt då jag och Tova fuskade genom att åka till mormor och bli bortskämda. Men imorgon ska vi klara oss själva, kanske leka i snön eller baka bullar?

Kramar på er!!

söndag 12 januari 2014

Så kom den här kvällen till slut


Imorgon börjar Jonas jobba efter mer än ett halvårs pappaledighet, en ledighet jag haft möjlighet att dela parallellt med att jag kommit igång med mitt företag. Känns som om vi verkligen haft det bra och njutit av denna lyx, att få vara tillsammans alla tre!
Kvällen ägnas åt att göra egna hamburgare och hamburgerbröd och då menar jag göra från scratch! Jag bakar bröden och Jonas ska mala köttet :) Sedan vankas det myskväll med godis och sista delen av Fröken Frimans Krig.

Hoppas alla ni har en skön söndagskväll!

lördag 11 januari 2014

I köksskåpet


Längtade efter vitrin i förra huset och blev så glad när jag kom på att de stommar som satt i det nya huset passade för IKEAs vitrinluckor! Ordning måste dock gälla, inte snyggt med röra bland porslinet eller, gud förbjuds, fult porslin!!

Idag har jag fått avpinat, finally! Jonas har gärna jul så länge som möjligt medans jag helst plockar undan allt runt nyår. Nu vill jag ha vitt och fräscht!!! ;)

Ha en skön helg allesamman!!!

Kram

fredag 10 januari 2014

Nytt i köket


Ett resultat av min inrednings-drive sedan jag fick min Leila-bok; två små hyllor som borde kommit upp mycket tidigare! Måste bara köpa snyggare kokböcker...

torsdag 9 januari 2014

Den dagen kommer… eller???

Ja, dagen då Tova får eget rum alltså. Just nu känns det inte särskilt nära i tiden. Jonas konstaterade nyss att han borde vara hemma och renovera i ett halvår, kom sedan på att han ju nyss varit det men inte renoverat alls lika mycket som när han jobbar... Det är så mycket som ska göras som ligger mellan hennes färdiga rum och dagsläget. Säg att vi blir klara med plank, pergola och sedan lite plank till. Sedan måste två spiltor i stallet byggas om till förråd och fotostudio, dvs det som ovanvåningen används till idag. Sedan ska ovanvåningen tömmas och rivas. Sen kan vi börja planera… och bygga!

Pust! Blir trött bara jag tänker på det! Under tiden inreder jag små hörn till henne lite överallt i huset och köper möbler och prylar hon kan ha i sitt rum när hon äntligen får ett. Gult, mörkbrunt, mintgrönt, rosa… dessa färger ska dominera har jag tänkt men jag inser att det kan ändras innan det blir dags att inreda. Då kommer jag att ha ett helt barnrumsmöblemang till salu ;)


Ha en skön kväll!!!

onsdag 8 januari 2014

Den där ordningen..


Jag är snorigt nöjd med vårt "butlers pantry"! Det slukar massa köksprylar, och ja, det är många av dem som aldrig någonsin används men som är fina, och därmed livsnödvändiga. En annan bra sak med det är att det liksom ligger runt ett hörn så har vi fullt med grejer på bänken så syns de inte, mycket smart!

Idag hamnade vi på IKEA och kom därifrån med massa annat än det vi skulle köpa, som vanligt. Lite jobbigt att jag handlar mer och mer saker till Tovas rum med tanke på att det inte får plats mer där vi sover och ett eget rum ligger lååååångt bort i tiden.

Kram!

tisdag 7 januari 2014

Jag fegar med detaljerna

Det går långsamt framåt med renoveringen här hemma men jag har ju ett annat helrenoverat hus i bagaget så denna insikt borde kommit tidigare. Jag brukar veta exakt vilka möbler jag gillar och vilka vi bara måste ha här hemma, och givetvis vilka som aldrig får komma över tröskel. Sen kommer det några snilleblixtar här och där om t ex överkast, taklampor osv. Men allt pims och allt pynt! Det ligger där i sina lådor och kommer aldrig till användning. Tror inte ni ens kan gissa de mängder av bilder jag framkallat under åren och som sedan hamnar i en hög där de aldrig får se en ram eller dagens ljus. För var ska de sitta?? Hur ska de sitta?? Det konstiga är att de gånger jag kommer på nåt bra så krävs det ett  inköp för tro inte att jag lyckas hitta på något med det jag har hemma, åh nä! 
Men, för det kommer ett men, så i julas fick jag en bibel i julklapp. Alltså inte en religiös sak utan en sådan som verkligen fyller ett syfte för en heminredningsnörd som jag. Leilas bok, Welcome Home! Har ni den inte, gå och köp den

Bild lånad från Leilas hemsida.

Jag tittar i den varje dag, tar med den när jag ska iväg och sova över nånstans, när jag sitter i baksätet och åker bil, ja, den har snabbt blivit en mycket kär ägodel. Nu har jag inte Leilas stil. Hon har massor av saker överallt och hon älskar att laga mat och använder säkert alla coola franska saker i sitt kök. Men inspirationen kommer varenda gång jag öppnar den! Sedan julafton har vårt sovrum omvandlats till Tovas rum, som vi sover i, med tavellister där hon har sina böcker och mer färg, mer leksaker, mer mys. I köket har tomma väggar fyllts med tavlor (som Tova ritat) och hyllor med pims och pynt på. För nu vet jag hur jag kan ställa det! Tack vare Leila :) Och jag tror egentligen bara det handlar om att våga. Och att vänja sig. Vänja sig vid mer saker som faktiskt innebär mer hemtrevnad och mer mys, tänka sig! 

Jag hoppas jag är tillbaka nu, är så sugen på att blogga igen!

Kramar och ha en skön kväll!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...